Ontmoet oud-studente Leontine

Even voorstellen: Wie ben jij en wat doe je momenteel?
Hoi! Ik ben Leontine Broer, interieurontwerper en oprichter van Leon10 Interieurontwerp. In mijn werk combineer ik creativiteit en functionaliteit om ruimtes te creëren die inspireren. Vanaf het begin zet ik in op duurzame en circulaire producten. Hoewel dat in de eerste jaren uitdagender was, bieden de huidige ontwikkelingen steeds meer mogelijkheden.

Hoe breng je je vrije tijd het liefst door?
Oh, dat is een feestje! Ik hou van wandelen, het bezoeken van musea en kunsttentoonstellingen. Lekker uit eten gaan, naar concerten gaan en leuke weekendjes weg zijn ook favoriete bezigheden van me.

Hoe lang geleden heb je bij Perk gestudeerd, welke studierichting heb je gekozen bij Perk en waarom?
Dat is inmiddels meer dan tien jaar geleden. Van 2010 tot 2012 heb ik bij Perk gestudeerd. Deze studie sprak mij destijds het meeste aan vanwege de praktische opzet en het verder kijken dan alleen het concept. In die tijd zag je veel interieuropleidingen die zich beperkten tot het concept van een ontwerp: leuke moodboards maar wat doe je daar verder mee? Ik had vooral behoefte aan de praktische kant: hoe vertaal je een concept naar meubels, kleuren, stoffering etc. en hoe breng je dat over naar je klant? Dit vond ik bij Perk.

Hoe heb je jouw studie bij Perk ervaren?
Het was intensief, maar ik heb er enorm veel plezier aan beleefd! Het hangt echt van jezelf af, als je tijd steekt in je huiswerk en een goed resultaat wilt, wordt het een feestje. Elke les voelde als een ontdekkingsreis

Wie is je grootste inspiratiebron?
Binnen de school was dat Marian van den Dungen. Haar passie en kennis zijn aanstekelijk! Buiten de school heb ik veel bewondering voor Marcel Wanders.

Kun je een project, excursie of les noemen tijdens je studie waar je nog steeds blij van wordt?
Ik ben eigenlijk trots op al mijn projecten, zoals het schoolhuis en mijn afstudeerproject. De lessen in materiaalleer en kleurenleer waren super interessant, maar de excursie in februari 2017 naar Antwerpen, Sars-Potterie in Bergen, Charleroi en Luik blijft me echt bij. Zoveel gezien en geleerd van de docenten!

Wat was voor jou de grootste uitdaging tijdens de deeltijdstudie?
De grootste uitdaging was het combineren van mijn studie met mijn privéleven, vooral met mijn werk en gezin. Het was soms een jongleren, maar het was het waard!

Wat zou je studenten van Perk willen meegeven?
Neem je studie serieus! Het kost tijd en moeite, maar als je dat erin steekt, pluk je daar later de vruchten van.

Heb je contact gehouden met medestudenten en docenten van Perk?
Ja, met een aantal medestudenten heb ik contact via Social Media. En ik heb een hele leuke vriendin overgehouden aan de studie, die ik nog steeds regelmatig zie.

Als je terugkijkt op je carrière, wat is dan het moment waar je het meest trots op bent
De beste beslissing die ik drie jaar geleden heb genomen was om volledig voor interieurontwerp te gaan. Sinds 2013 werkte ik parttime en daarnaast als zelfstandig interieurontwerper. Die splitsing in werk leidde ertoe dat ik me niet volledig kon focussen op de groei van mijn interieurontwerpbureau. Daarom besloot ik mijn parttime baan op te zeggen. Het was een grote sprong, maar het heeft me gebracht waar ik nu ben. Onlangs heb ik mijn eigen kantoorruimte in Utrecht geopend en ik ben er ontzettend trots op!

Als je jezelf een advies zou kunnen geven toen je net begon in je carrière, wat zou dat dan zijn?
Geef niet op, geloof in jezelf en blijf trouw aan wie je bent. Ik ben vrij intuïtief ingesteld en ik geloof dat alles wat bij je past, op je pad komt.